Zo doe je fashion inspiratie op

 

Draag jij altijd dezelfde stijl kleding en wil je eens wat anders? Of heb je een gelegenheid waarvoor je iets bijzonders zoekt?

Dan is het soms best lastig om te bedenken wat je aan moet trekken. Het begint natuurlijk met waar jij je lekker in voelt. Koop je een outfit die niet bij je past, dan zal je je niet comfortabel voelen en dat is toch juist wat je wél wilt in je nieuwe look. Maar dan komt het…Waar moet je beginnen en hoe vind je mode inspiratie?

Het is natuurlijk het makkelijkst om een winkel in te lopen en de look te kopen die op een paspop voor je is samengesteld, maar leuker is het om een outfit samen te stellen die helemaal bij je past en misschien toch even anders is dan waar je normaal naar grijpt. 

Hoe pak je dit aan? In dit blog geef ik je wat handige tips!

fashion

Mijn eerste en misschien wel belangrijkste tip is: kijk goed om je heen. Ik ben gek op ‘mensen kijken’, en niet om hun stijl te kopiëren, maar om inspiratie op te doen. Soms zie ik fantastische schoenen die iemand draagt, een gaaf jasje etc. Vaak denk je daarna, leuk maar niet voor mij. Maar waarom niet? De schoenen die je fantastisch vind hoef je natuurlijk niet zo te stylen als degene die je ze zag dragen. 

Daag je zelf eens uit en koop die schoenen, het jasje etc. Neem deze mee als je een dagje gaat shoppen en kijk goed in de winkels wat hierbij kan passen. Dit vind je vast lastig, anders was je nu dit artikel niet aan het lezen maar je hoeft ook niet meteen een keuze te maken. Pak een paar items waarvan jij denkt dat deze bij jou en het item passen, maar pak ook wat dingen uit het rek die je normaal niet zo snel zou pakken omdat je bijvoorbeeld denkt dat het je niet staat. En dan kan het passen beginnen : )

Ga er niet vanuit dat je in de eerste winkel die je binnenloopt meteen dé look vind, dat werkt alleen maar deprimerend. Maak er een speurtocht van door de winkelstraat en je zult zien dat veel meer goed staat dan jij nu denkt. En het mooie hiervan is hoe vaker je dit doet, hoe sneller en beter het je de volgende keer afgaat!

Een andere tip is ga niet zomaar mee in de trends die je op tv, tijdens shows of op straat ziet. Niet elke trend is voor iedereen geschikt. Zelf ben niet niet al te lang, een rok tot op mijn knieën is voor mij bijvoorbeeld niet de beste keus. Waarom niet? Omdat een rok als deze optisch mijn figuur op een gekke plek afsnijd. Ik lijk nog kleiner en de kleding zal mijn figuur geen goed doen. Wat dan wel? Draag een rok die boven je knieën valt of een enkellange rok. Probeer dit maar eens voor de spiegel en je zal het verschil zien. En zo kan je toch nog on trend zijn en niet als exacte kopie. En wat is nou leuker dan je eigen stijl hebben!

Nog een laatste tip:

Online vind je een hoop kanalen met fashion shows. Bekijk eens een paar shows en kijk dan niet naar de totale look maar naar de stukken op zich. Je zult zien dat er veel leuke items tussen zitten die je niet zouden zijn opgevallen als je alleen naar de totale look zou kijken.

Ik hoop dat je met deze tips meer mode inspiratie op doet en je vanaf nu een stuk makkelijker kunt shoppen!

Boek direct