Mode ongelukjes

Mode sos, wat te doen bij een ongelukje

 

Je kent het wel, je hebt je verheugd om je nieuwe outfit te dragen, staat je al een tijd mooi te maken en dan..nee?! Voor je het weet zit er een vlek op je kleding, een haal in je panty of kauwgom op je nieuwe jeans. 

In dit blog ga ik je een paar tips geven om vaak voorkomende mode ongelukjes op te lossen.

Mode ongelukjes

Wat mij nog wel eens gebeurd is dat ik make-up op mijn kleding krijg. Ook tijdens het stylen van fotoshoots gebeurd het wel eens dat er onverhoopt toch make-up van het model op de kleding komt. Hoe kunt je dit oplossen? Ik heb een hele simpele, maar zeker effectieve tip voor je, namelijk scheerschuim. Dat is vast niet het eerste waar je aan denkt maar dit werkt echt verrassend goed! Maak de plek van de kleding een klein beetje vochtig (niet te nat want dan loop je de rest van de dag met natte kleding rond en dat wil je natuurlijk niet) en masseer een klein beetje scheerschuim op de vlek. Laat dit kort intrekken en spoel het dan voorzichtig  uit. Je zal zien dat de vlek is verdwenen! Een snelle en goedkope oplossing : )

 

Een andere tip is om altijd een reissetje met naald en draad mee te nemen. Mocht er een naad losgaan tijdens je date, vlak voor je sollicitatiegesprek of op welk ander moment dan ook, dan kun je dit snel en gemakkelijk herstellen. Natuurlijk kun je niet met een arsenaal aan kleuren draad rond gaan lopen maar wit, zwart en bijvoorbeeld een andere kleur die je vaak draagt zijn voldoende. En het voordeel van een reissetje is dat hier altijd nog wel een plekje voor is in je handtas. Op die manier ben je altijd voorbereid!

 

Een tip die je vast al kent maar die ik je toch ook wil meegeven is de blanke nagellak. Panty’s dragen is al niet mijn favoriete bezigheid maar als er dan ook nog een ladder in mijn panty komt dan wordt deze ladder snel groter en dat wil je natuurlijk voorkomen. Smeer in dat geval aan het begin en einde van de ladder een klein beetje blanke nagellak. Dit zorgt ervoor dat de ladder niet groter gaat worden en kan je een fashion failure voorkomen.

 

Ook voor gladde schoenen heb ik nog een goede en praktische tip want niemand wil onderuit gaan op zijn high heels. Je kunt je zolen heel gemakkelijk minder glad maken door er zachtjes met een schuurpapiertje overheen te gaan. Dit zorgt dat je schoenen wat meer grip krijgen en je niet snel meer uit zal glijden. Gebruik hiervoor een schuurpapiertje met een fijne korrel en binnen no time merk je het verschil.

 

Mijn laatste tip is om kauwgom uit kleding te verwijderen. Dit kost iets meer tijd dan de bovenstaande tips maar is zeker net zo effectief. Ben je op dat bankje in het park nou net op een stuk kauwgom gaan zitten? Smeer eenmaal thuis dan wat pindakaas op de plek en stop je kleding een nachtje in de vriezer. Nou hoor ik je denken.., pindakaas?! Ja, echt waar. Pindakaas heeft namelijk een oplossende werking en is daardoor ideaal om de kauwgom uit je kleding te krijgen. En wat is dan het nut van de vriezer? Hiermee worden zowel de kauwgom als de pindakaas hard en kun je dit makkelijk verwijderen van je kleding.

 

Ik hoop dat je met de bovenstaande tips iets beter voorbereid bent op mode ongelukjes :) 

Heb je zelf nog een fantastische tip om mode ongelukjes te voorkomen of op te lossen en staat je tip hier nog niet bij? Stuur deze dan naar mij door en wie weet zie je je tip binnenkort op mijn blog! 

1

Boek direct
English Dutch